Contacte

w IMG 1305

Quina sorpresa més bonica que hem tingut avui al matí. Hem escoltat el timbre que sonava amb molta força, hem obert la porta i allà estava: EL TIÓ. Venia ben cansat del camí tan llarg que havia fet i ben abrigadet perquè feia molt de fred.

Ara, tots els infants tindrem cura d'ell i el divendres 21 el farem cagar.

Benvigut Tió =)

 

 

w IMG 0815La tardor ja fa uns dies que ha entrat a la nostra Llar i amb la seva arribada ja hem deixat una mica enrera els primers dies d'adaptació. Ara ja estem encaminats en aquest nou curs i ja hem pogut experimentar i gaudir d'alguns elements d'aquesta bonica estació: fulles, pinyes, carbasses, castanyes...

També hem celebrat la festa de LA CASTANYADA. Al matí hem rebut la visita de la Maria Castanyera. Ens ha explicat la seva història, tot cantant cançons i ballant la seva dansa. Nosaltres li hem donat les paperines que havíem fet per poder posar les castanyes torrades i a la tarda ens les ha portat ben plenes!

Amb totes famílies, a partir de les 17.00 h, hem pogut anar al pati gran de la LLar per compartir una estona de Festa tots plegats i menjar castanyes, coques i pendre sucs i aigua.

Gràcies AMPA per preparar-nos aquesta festa!!

Mireu les fotografies  =)

 

w IMG 9828Famílies,

Benvingudes a la nostra Llar. Desitgem que tingueu un molt bon començament de curs!

Recordeu que som aquí per tot allò que necessiteu.

Us donem les gràcies per haver confiat en nosaltres =)

 

 

 

w fi 099

 

 

 

 

 

 

 

 

Els nostres infants ens donen  cada dia una dosi de/d’: 

Estimació                      Energia

Sinceritat                      Imaginació

Espontaneïtat              Curiositat

Impaciència                 Prudència    

Innocència                    Esforç

Creativitat                        ...

GRÀCIES per tot el que rebem d’ells i de vosaltres, famílies !

 

 

w-IMG 6989L'hora de l'àpat és un moment educatiu. Els infants a partir del que ja són capaços de fer per si mateixos i, amb l'acompanyament de l'educador/a aniran assumint altres aprenentatges que els serviran per socialitzar-se en el món on viuen.

El camí cap el menjador és un moment molt emocionant i divertit, ja que tot fent un tren amb un infant que fa d'encarregat en el primer vagó, ens desplacem tots plegats cantant cap a l'aula de l'àpat. Quan entrem saludem a les educadores que preparen el menjar, fins i tot, hi ha infants que van directes, cada dia, a fer-los un petó! Seguidament, tots es van asseient i esperant inquiets que els hi arribi el menjar. Un cop el plat a taula, solem cantar el «Nyam, nyam, bon profit, moltes gràcies igualment» i tot menjant anem parlant i a vegades cantant.

En els infants, i especialment els de primer cicle d'educació infantil, els encanta experimentar amb el menjar, per això a vegades l'agafen amb les mans per posar-se'l a la boca. Però la veritat és que els coberts els agraden molt i tot jugant amb ells van menjant. De tant en tant, alguna cullerada cau al terra, podríem dir que per aprendre ens hem d'equivocar. L'única persona que mai s'equivoca és la que no fa mai res. Una altra cosa a destacar de l'estona del dinar és la comunicació, mentre van menjant es comuniquen amb els companys/es, amb les educadores; és una passada observar com els agrada compartir històries a vegades certes, altres inventades. És increïble la gran capacitat imaginativa que tenen. Per altra banda, és bonic veure com coneixen bé totes les rutines, saben perfectament que hi ha un primer plat, un segon, unes postres i un tros de pa! I quan els agrada molt una cosa hauríeu de veure com demanen per repetir: més, més si us plau o alguns fan servir només el plau. Per últim, és important destacar la curiositat que tenen els nens i les nenes per tot, però en aquest cas especialment per el menjar: el toquen, l'oloren, se'l miren, el tasten...i sense adonar-se acaben coneixent els aliments.

                                                                                                                                                                                                                                      w-IMG 6991

 

 

 

En definitiva, la nostra tasca com a educadors/es en les activitats de la vida quotidiana és fer de facilitadors, és a dir, encaminar als infants per tal que a poc a poc vagin aprenent a ser cada vegada més autònoms. Aquest moment ha de ser una estona de plaer per a l'infant i de relació amb els altres.

 

I per acabar, una reflexió de l'Albert Einstein: «No tinc cap talent especial, només sóc apassionadament curiós».