Contacte

Després d’aquestes primeres setmanes de familiarització, ja estem començant a enfortir els nostres lligams, a sentir-nos més segurs i a gaudir dels moments que passem a la Llar, jugant!

El JOC quina paraula més màgica, és el protagonista principal a la nostra Llar. Encara, a vegades, sentim a algú que ens demana: “Només juguen? Es passen el dia jugant, sense fer res més?”. Què volen dir amb aquests interrogants, que si els infants juguen, no aprenen, que si juguen, deixen de fer altres coses més importants?... Han de poder JUGAR en majúscules, perquè a través d’aquest plaer que és jugar esdevé l’aprenentatge, el coneixement. Jugant lliurement els infants s’expressen, se senten segurs, es relacionen, descobreixen, manipulen, proven, imiten, riuen, escolten... són feliços. El joc és vida! Com diu Francesco Tonucci “Tots els aprenentatges més importants de la vida es fan jugant”.

Però, darrere d’aquest joc, l’adult té un paper importantíssim. Ha d’acompanyar, ha d’observar, ha de planificar, ha de reflexionar, ha de modificar, ha de documentar, ha d’avaluar... L’adult hi ha de ser! D’aquesta manera, amb la nostra presència respectuosa podrem donar als nostres infants tot allò necessari perquè vagin creixent. Us convidem a JUGAR, SOM-HI!

w 6w 2w 3w 5w 7w 9